Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
TM6 TM5 TM31

Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)

3.8 ( 18 Bewertungen )

Zutaten

  • 100 g white rice
  • water for soaking
  • 100 g dried mung beans (see Tips)

Nuoc cham dressing

  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
  • 60 g fish sauce
  • 60 g white vinegar
  • 125 g unsweetened coconut water
  • 2 tbsp caster sugar
  • 2 tbsp lime juice

Pork and prawn filling

  • 500 g water
  • 200 - 250 g boneless skinless pork belly
  • 150 g peeled raw prawns
  • 1 pinch salt

Crêpes

  • 300 g water
  • ½ tsp ground turmeric
  • 50 g coconut cream
  • oil for frying
  • ½ brown onion cut into slices
  • 4 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
  • 200 g fresh bean sprouts
  • 6 - 8 lettuce leaves
  • fresh coriander leaves to serve
  • fresh mint leaves to serve

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
321.7 kcal / 1351.3 kJ
Eiweiß
19.3 g
Fett
12.6 g
Kohlenhydrate
32.2 g
Ballaststoffe
2 g
gesättigte Fettsäuren
4.7 g
Natrium
910.8 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte