
Geräte und Zubehör
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
Vorbereitung 35 Min
Gesamt 1 Std. 10 Min
4 portions
Zutaten
Yoghurt tahini sauce
-
cold water50 g
-
garlic cloves2
-
lemon juice40 g
-
tahini100 g
-
natural pot set yoghurt, full fat400 g
-
salt½ tsp
Chicken and assembly
-
lemon zest only, no white pith1
-
garlic cloves10
-
olive oil plus extra for frying2 tbsp
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
chicken breast fillet cut into pieces (4-5 cm)1000 g
-
water800 g
-
pita breads (large)2
-
lemon juice120 g
-
pine nuts toasted20 g
-
fresh coriander leaves only, finely chopped5 sprigs
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
823.3 kcal /
3458 kJ
Eiweiß
73.8 g
Fett
42.3 g
Kohlenhydrate
30.1 g
Ballaststoffe
10.3 g
gesättigte Fettsäuren
9 g
Natrium
1812.8 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Travel the Middle East
12 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Fatayer with cheese and mint
2 Std. 15 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Jalapeño Chicken Lettuce Wraps
30 Min
Seafood panzanella
1 Std.
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11 Std. 30 Min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min