Spiced Moroccan lentil soup
TM5 TM6

Spiced Moroccan lentil soup

4.1 (7 Bewertungen)

Zutaten

  • 150 g onions, cut into halves
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 1 tsp ground dried ginger
  • 1 tsp ground coriander
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp sweet paprika powder
  • ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground turmeric
  • ¼ tsp chilli powder
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • 750 g water
  • 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
    oder 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l)
  • 100 g red lentils
  • 800 g crushed tomatoes, canned
  • 1 pinch salt, adjust to taste
  • 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
991 kJ / 236 kcal
Eiweiß
10 g
Kohlenhydrate
22 g
Fett
12 g
Ballaststoffe
6.4 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte