Paneer makhani
TM6 TM5 TM31

Paneer makhani

4.5 (59 Bewertung)

Zutaten

  • 30 g raw cashews
  • hot water, for soaking
  • 400 g fresh tomatoes, cut into halves and deseeded
  • 1 tbsp unsalted butter
  • 2 cardamom pods (green)
  • 1 cinnamon quill
  • 2 whole cloves
  • 1 dried bay leaf
  • ½ tsp fenugreek seeds
  • 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
  • 1 tsp garlic paste (see Tips)
  • ½ tsp ginger paste (see Tips)
  • ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
  • ½ tsp ground cumin
  • 1 pinch ground turmeric
  • 1 tsp salt
  • 1 - 1 ¼ tsp garam masala (see Tips)
  • 180 g water
  • ½ tsp sugar
  • 100 g pouring (whipping) cream
  • 250 - 300 g paneer, cut into batons (1 x 6 cm) (see Tips)
  • canola oil, for frying

Nährwerte
pro 1 portions
Brennwert
2925.3 kJ / 696.5 kcal
Eiweiß
6 g
Kohlenhydrate
12.8 g
Fett
70.3 g
gesättigte Fettsäuren
14.1 g
Ballaststoffe
4.4 g
Natrium
623 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 86 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte