Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Sos Teriyaki
- 100 g sosu sojowego
- 30 g octu ryżowego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 75 g mirinu
- 45 g brązowego cukru
Szaszłyki
- 470 g filetów z miecznika, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 75 - 80 g cebuli dymki, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1274 kJ / 305 kcal
- Eiweiß
- 31.95 g
- Kohlenhydrate
- 29.65 g
- Fett
- 6.3 g
- Ballaststoffe
- 2.25 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 dk
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1h
Sos z czerwonego wina
40 dk
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 dk
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 dk
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz. 10 min
Warzywa w tempurze
1h
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 dk