Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
TM6 TM5 TM31

Ricotta, Mint and Courgette Lasagne

4.5 (12 Bewertungen)

Zutaten

Pasta

  • 1 Tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
  • 200 g plain flour, plus extra for dusting
  • 2 eggs

Ricotta, Mint and Spinach Layer

  • 1500 g whole milk
  • 40 g malt vinegar, white
  • ½ - 1 lemon, zest only, no white pith, finely grated
  • 8 fresh mint leaves, plus extra for garnishing
  • 20 g fresh spinach leaves
  • 1 pinch fine sea salt

Courgette, Garlic and Pea Layer

  • 1 garlic clove
  • 500 g courgettes, cut in pieces
  • 40 g olive oil
  • 100 g frozen green peas
  • ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 60 g dry white wine
  • 2 sprigs fresh thyme, leaves only

Parmesan Béchamel

  • 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut in cubes (3 cm)
  • 500 g whole milk
  • 50 g plain flour
  • 30 g unsalted butter, softened

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
3844 kJ / 915 kcal
Eiweiß
37.8 g
Kohlenhydrate
81.45 g
Fett
47.7 g
Ballaststoffe
6.4 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 79 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte