Curried Rhubarb and Lentil Soup
TM6 TM5 TM31

Curried Rhubarb and Lentil Soup

4.2 ( 33 Bewertungen )

Zutaten

  • 1 tsp coriander seeds
  • 1 tsp cumin seeds
  • 30 g vegetable oil
  • 150 g onions quartered
  • 150 g celery stalks cut in pieces
  • 3 garlic cloves
  • 1 ½ tsp garam masala
  • 1 tsp paprika
  • 1 tsp ground ginger
  • ¼ tsp ground turmeric
  • 350 g rhubarb cut in pieces (1 cm)
  • 150 g chana dal (yellow dried split peas)
  • 700 g water
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    oder 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 30 g brown sugar
  • ½ tsp fine sea salt or to taste
  • ¼ tsp ground black pepper or to taste
  • 40 g plain yoghurt for serving
  • 3 sprigs fresh coriander leaves only, chopped, for serving

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
302 kcal / 1263 kJ
Eiweiß
12.6 g
Fett
10.2 g
Kohlenhydrate
39.9 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte