Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
- 1500 g wody
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 480.8 kJ / 114.9 kcal
- Eiweiß
- 2.3 g
- Kohlenhydrate
- 16.6 g
- Fett
- 5.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3.5 g
- Ballaststoffe
- 3.1 g
- Natrium
- 417.7 mg
Alternative Rezepte
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Zupa grochowa
1 godz.
Krupnik z grzybami
45 min
Kapuśniak
50min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Barszcz biały wielkanocny
1h 10min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Bigos staropolski
1h 35min