
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 420.8 kcal / 1760.6 kJ
- Eiweiß
- 5.4 g
- Fett
- 13.2 g
- Kohlenhydrate
- 72 g
- Ballaststoffe
- 2.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 8 g
- Natrium
- 101.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 Min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 Std. 5 Min
Borówki pod kruszonką
50 Min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 Std. 50 Min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 Std. 30 Min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 Std. 15 Min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 Std. 10 Min
Konfitura z dyni
40 Min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 Min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 Min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 Std.