
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 420.8 kcal / 1760.6 kJ
- Eiweiß
- 5.4 g
- Fett
- 13.2 g
- Kohlenhydrate
- 72 g
- Ballaststoffe
- 2.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 8 g
- Natrium
- 101.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 Std.
Knedle twarogowe z morelami
35 Min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 Std. 15 Min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 Std. 50 Min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 Std. 10 Min
Ketchup z dyni
40 Min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 Std. 15 Min
Konfitura z dyni
40 Min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min