Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
120 - 150
g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
oder 120 - 150 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka) - 50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 2 łyżki pestek dyni
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 60 g mleka
- 60 g cukru
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
oder 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 szczypta soli
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 607.5 kJ / 145.2 kcal
- Eiweiß
- 2.9 g
- Kohlenhydrate
- 23 g
- Fett
- 4.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.5 g
- Ballaststoffe
- 1 g
- Natrium
- 18.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1ωρ. 50 λεπτ.
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Konfitura z dyni
40 λεπτ.
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Ciasto z kawałkami czekolady
1h
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3ωρ.
Szybki piernik
1h 30min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min