Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
oder 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Eiweiß
- 3.4 g
- Kohlenhydrate
- 25.3 g
- Fett
- 4.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.5 g
- Ballaststoffe
- 2.2 g
- Natrium
- 93.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Clafoutis z rabarbarem
50min
Sernik z rabarbarem
7h 30 min
Ciasto makowe
1h
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Ciasto z jabłkami
1h 20 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 Std. 35 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20 min