Geräte und Zubehör
Turkse gekruide lamshapjes
Zubereitung 25 Min
Gesamt 1 Std. 30 Min
18 stuks
Zutaten
-
teentjes knoflook3
-
rode uien in vieren gesneden100 g
-
olijfolie10 g
-
lamsgehakt laag v.g. (5-10%), in stukken500 g
-
tomatenpuree2 el
-
granaatappelsiroop2 tl
-
gemalen kaneel1 tl
-
gemalen komijn1 ½ tl
-
gemalen koriander1 ½ tl
-
gedroogde chilivlokken naar eigen smaak1 - 1 ½ tl
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
-
pijnboompitten geroosterd30 g
-
verse peterselie enkel de bladeren, grof gehakt6 takjes
-
filodeeg6 vellen
-
boter gesmolten3 el
-
sesamzaad2 el
-
volle yoghurt300 g
-
verse korianderbladeren grof gehakt1 el
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 stuk
Natrium
189 mg
Eiweiß
8 g
Brennwert
616 kJ /
147 kcal
Fett
7 g
gesättigte Fettsäuren
3 g
Kohlenhydrate
12 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Marokkaanse Tajine met Vis, Couscous en Dadels
Keine Bewertungen
Lookbrood met Geitenkaas en Honing
Keine Bewertungen
Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar
Keine Bewertungen
Geroosterde Kalkoen met Romige Pancetta, Citroen en Kruidenvulling
Keine Bewertungen
Scones met frambozenboter
25 Min
Bernse Aardappelrösti met Spek
Keine Bewertungen
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Cecina ham en geitenkaaskroketten
9 Std. 20 Min
Inktvis, chorizo en witte bonenstoofpot
5 Std. 30 Min
Hot dogs
35 Min
Batbout met kaas
30 Min
Pistache Crème Brûlée
3 Std. 20 Min