Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 500 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 500 g batatów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 811.7 kJ / 194 kcal
- Eiweiß
- 3.3 g
- Kohlenhydrate
- 34.5 g
- Fett
- 5.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.7 g
- Ballaststoffe
- 5.3 g
- Natrium
- 464.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Purée z kalafiora i selera
40 min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min