Geräte und Zubehör
Carrot and Sesame Burgers
Zubereitung 40 Min
Gesamt 1 Std. 15 Min
6 portions
Zutaten
Burger Patties
-
stale bread torn in pieces100 g
-
fresh parsley leaves20 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
carrots peeled, cut in pieces (2 cm)400 g
-
olive oil10 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
red onion quartered60 g
-
smoked paprika1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
medium egg1
-
toasted sesame seeds50 g
Tahini Sauce
-
water40 g
-
tahini80 g
-
freshly squeezed lemon juice15 g
-
honey1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
Finalisation
-
olive oil2 Tbsp
-
burger buns halved and toasted6
-
rocket leaves for serving
-
avocado sliced, for serving1
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1254.5 mg
Eiweiß
18.9 g
Brennwert
2564.8 kJ /
613 kcal
Fett
28.2 g
Ballaststoffe
11.7 g
gesättigte Fettsäuren
4.4 g
Kohlenhydrate
75.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Irish Cooking
8 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Veggie Rolls
45 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 Std. 45 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 Min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 Std. 20 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 Min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 Min