Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
TM6 TM5 TM31

Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)

4.6 ( 7 Bewertungen )

Zutaten

  • 100 g canola oil
  • 1 tbsp dried chilli flakes
  • 350 g peeled raw prawns
  • cold water to cover
  • 2 sprigs fresh coriander leaves only
  • 2 ½ tsp caster sugar
  • 20 g Chinese black vinegar
  • 30 g tamari
  • 30 g water
  • 50 g canned bamboo shoots drained
  • 10 g fresh ginger
  • 1 tsp cornflour
  • 1 - 2 pinches sea salt
  • 50 g pork fat, minced (optional)
  • 2 tsp oyster sauce
  • 1 tsp sesame oil
  • 2 tsp Shaoxing wine
  • 1 pinch ground white pepper

Dumpling wrappers

  • 125 g wheaten flour (see Tips)
  • 60 g tapioca starch plus extra to dust
  • 1 pinch sea salt
  • 125 g boiling water
  • 20 g canola oil
  • 600 g water to steam
  • fresh coriander leaves only, to garnish

Nährwerte
pro 1 pieces
Brennwert
99.2 kcal / 416.6 kJ
Eiweiß
4.5 g
Fett
6.4 g
Kohlenhydrate
5.7 g
Ballaststoffe
1 g
gesättigte Fettsäuren
0.8 g
Natrium
261.7 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte