
Kompatible Versionen
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lobster
- ice cubes
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail uncooked (see Tips)
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots cut into halves
- 10 g fresh tarragon leaves only
- 10 g fresh chives cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt to taste
- ground black pepper to taste
Bread salad
- 20 g red capsicum cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 20 g extra virgin olive oil
- ground black pepper to taste
- 1 slice sourdough bread crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk cold
- sea salt to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper to taste
Serving
- salmon caviar to serve (optional)
- eschalot finely diced, to garnish
- extra virgin olive oil to drizzle
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 541.7 kcal / 2275.2 kJ
- Eiweiß
- 19.6 g
- Fett
- 44.8 g
- Kohlenhydrate
- 13.9 g
- Ballaststoffe
- 6.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 9.2 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternative Rezepte
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Potato and porcini mushroom soup
30 Min
Coconut matcha panna cotta
3 Std. 50 Min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Lemon caper butter
10 Min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min