Kompatible Versionen
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Eiweiß
- 19.6 g
- Kohlenhydrate
- 13.9 g
- Fett
- 44.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 9.2 g
- Ballaststoffe
- 6.3 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternative Rezepte
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min
Squid ink pasta
1 Std.
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Queso fresco
2h
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Mussels in coconut milk
25 Min
Sous-vide asparagus with poached eggs
1h 5min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30 min