Geräte und Zubehör
Poppy seed strudel with crumble topping
Zubereitung 30 Min
Gesamt 3 Std. 15 Min
16 portions
Zutaten
Poppy seed filling
-
poppy seeds140 g
-
boiling water to soak300 g
-
raw almonds20 g
-
walnuts20 g
-
white sugar50 g
-
honey70 g
-
sultanas40 g
-
unsalted butter10 g
-
milk50 g
-
mixed peel50 g
-
natural almond extract½ tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
orange zest only, no white pith½
-
orange juice20 g
-
sea salt½ tsp
-
rum (optional)2 tbsp
Dough
-
milk plus extra to brush120 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
unsalted butter cut into pieces (3-4 cm)125 g
-
white sugar20 g
-
egg yolk1
-
plain flour plus extra to dust250 g
-
sea salt1 pinch
-
cold water to prove
Crumble topping
-
unsalted butter cut into pieces125 g
-
plain flour170 g
-
white sugar70 g
-
icing sugar70 g
-
baking powder¼ tsp
-
natural vanilla extract½ tsp
-
sea salt1 pinch
Assembly
-
egg white1
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
164.9 mg
Eiweiß
6 g
Brennwert
1562.3 kJ /
372 kcal
Fett
19.5 g
Ballaststoffe
3.1 g
gesättigte Fettsäuren
9.6 g
Kohlenhydrate
43.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Winter radish, citrus and cashew cream (Matthew Kenney)
Keine Bewertungen
Rice pudding
50 Min
Speedy citrus layered cake
1 Std. 10 Min
Plum sauce
55 Min
Struffoli (Italy)
1 Std. 10 Min
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Placki
40 Min
Beetroot ketchup
1 Std. 15 Min
Apricot apple pie
1 Std. 40 Min
Asturian rice pudding
1 Std.
Beer-Battered Tofish, Mushy Peas,Tartare Sauce and Chips
3 Std.
Gluten free gingerbread cookies
2 Std. 35 Min