
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
- 150 g wody gorącej
- 120 g cebuli przekrojonej na pół
- 600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20
g smalcu
oder 20 g oleju rzepakowego - 200 g soku z kiszonej kapusty
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 płaska łyżeczka kminku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g chleba razowego, bez skórki, pokruszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 494.5 kcal / 2070.3 kJ
- Eiweiß
- 29.6 g
- Fett
- 38 g
- Kohlenhydrate
- 12.3 g
- Ballaststoffe
- 3.1 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 Std.
Koncentrat bulionu mięsnego
45 Min
Szary sos polski
10 Min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min
Kurczak po myśliwsku
50 Min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Wołowina z pieczarkami
30 Min
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min
Zalewajka
1 Std.
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min