Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 600 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 120 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 25 g masła
- 800 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 359 kJ / 86 kcal
- Eiweiß
- 2 g
- Kohlenhydrate
- 13 g
- Fett
- 4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2 g
- Ballaststoffe
- 4 g
- Natrium
- 492 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z porów
30 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa z rukoli
35min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min