Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych, do posypania
- 150 g czerwonych buraków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g bułki tartej
- 170 g mąki pszennej, plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
- 1 żółtko
- 3 łyżeczki soli
- woda, do gotowania
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 3175.1 kJ / 758.9 kcal
- Eiweiß
- 24.6 g
- Kohlenhydrate
- 100.4 g
- Fett
- 29.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 14.9 g
- Ballaststoffe
- 8.3 g
- Natrium
- 3041.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Pasta à la Norma
50 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 Std. 30 Min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40min
Karmelizowany por
20min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Cappellacci z dynią
2 Std.
Tarta prowansalska
1h 15min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 Std. 30 Min