
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Guacamole
- 3 sprigs fresh coriander (see tip)
- ¼ red onion (approx. 10-15 g)
- 300 g avocados (2 avocados), flesh only
- 120 g tomato (approx. 1 tomato), cut into quarters and deseeded
- 1 tbsp jalapeño chillies, canned drained and sliced (optional)
- 1 - 2 tbsp lime juice (approx. 1 lime), to taste
- 1 pinch fine salt to taste
- 1 pinch black pepper, freshly ground to taste
Coriander and jalapeño chicken
- ½ tsp ground cayenne pepper to taste
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp sweet paprika powder
-
1
tsp garlic, granulated
oder ½ garlic clove - ½ tsp ground cinnamon
- 500 g chicken meat, skinless and boneless cut into strips (2-3 cm)
- 5 sprigs fresh coriander (see tip)
- 1 tbsp jalapeño chillies, canned drained and sliced, plus extra to serve
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 50 g honey
- ¼ tsp fine salt
Warm freekeh salad
-
250
g freekeh (see tip)
oder 250 g durum wheat grain precooked (e.g. Ebly®) - 1000 g water
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade
oder 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 80 - 100 g red pepper deseeded and cut into pieces (1-2 cm)
-
100
g macadamia nuts cut into halves
(optional)
oder 100 g whole shelled Brazil nuts cut into halves (optional) - ½ red onion thinly sliced
-
2
sweetcorn cobs kernels only
oder 400 g canned sweetcorn kernels drained - 3 sprigs fresh coriander leaves only, roughly chopped
- 1 pinch fine salt to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper to taste
- 1 baby cos lettuce leaves separated, to serve
- 100 g sour cream to serve (optional)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 1061 kcal / 4457 kJ
- Eiweiß
- 42.7 g
- Fett
- 60 g
- Kohlenhydrate
- 83.4 g
- Ballaststoffe
- 12.1 g
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