Mini Falafel with Beetroot Houmous
TM6 TM5 TM31

Mini Falafel with Beetroot Houmous

4.3 ( 44 Bewertungen )

Zutaten

Beetroot Houmous

  • 1 garlic clove
  • 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1 raw beetroot peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
  • 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 Tbsp tahini
  • 1 Tbsp water
  • 1 tsp ground cumin (optional)
  • 1 pinch fine sea salt or to taste
  • 1 pinch paprika for sprinkling

Falafel

  • 1 garlic clove
  • 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 tsp coriander seeds lightly ground
  • 1 tsp cumin seeds lightly ground
  • 1 Tbsp spelt flour
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 2 sprigs fresh coriander leaves only
  • 2 pinches fine sea salt or to taste
  • 2 pinches ground black pepper
  • olive oil for frying

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
126 kcal / 530 kJ
Eiweiß
3 g
Fett
7 g
Kohlenhydrate
9 g
Ballaststoffe
3 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte