Geräte und Zubehör
Tsoureki (Greek Easter bread)
Zubereitung 15 Min
Gesamt 2 Std. 20 Min
12 portions
Zutaten
-
mastiha (optional)3 pieces
-
mahlepi (see Tips)1 tsp
-
sugar plus 1 tsp extra100 g
-
full cream milk100 g
-
dried instant yeast (see Tips)2 tsp
-
eggs plus 1 egg beaten, for glazing3
-
baker's flour plus extra for dusting450 g
-
salt1 pinch
-
unsalted butter softened70 g
-
flaked almonds for decorating (optional)
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
41.9 mg
Eiweiß
6.8 g
Brennwert
1023.4 kJ /
243.7 kcal
Fett
6.9 g
Ballaststoffe
1.8 g
gesättigte Fettsäuren
3.5 g
Kohlenhydrate
38 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Triple layer bundt cake
1 Std. 30 Min
Smokey Liptauer Canapes (Diabetes)
40 Min
Hojicha Canelé
1 Std. 20 Min
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
2 Std.
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Moroccan bundt
1 Std. 20 Min
Finger lime tarts
2 Std. 30 Min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Rosewater madeleines
30 Min
Peas and jamon
40 Min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min