Kompatible Versionen
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Eiweiß
- 21.8 g
- Kohlenhydrate
- 49.5 g
- Fett
- 42.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 26.8 g
- Ballaststoffe
- 17.3 g
- Natrium
- 1378.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Beetroot soup (gut health)
40min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min.
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Taramasalata
15min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min
Sunny gazpacho
25 min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Broccoli soup with sage oil
30min
Pea and lettuce soup with scallops
45min