Geräte und Zubehör
Frangipane cake
Zubereitung 10 Min
Gesamt 1 Std. 45 Min
12 portions
Zutaten
Sweet shortcrust pastry
-
raw sugar50 g
-
butter chilled, cut into cubes100 g
-
plain flour230 g
-
egg1
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
Frangipane cake
-
butter cut into cubes, plus extra for greasing150 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
roasted almonds unsalted150 g
-
caster sugar150 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
blanched almonds40 g
-
smooth apricot jam250 g
-
icing sugar to dust
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
163.4 mg
Eiweiß
7.7 g
Brennwert
2016 kJ /
480 kcal
Fett
27.1 g
Ballaststoffe
2.6 g
gesättigte Fettsäuren
12 g
Kohlenhydrate
52.7 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Italian cuisine: Desserts
7 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 Std. 30 Min
Lemon Mousse with Basil Slush
25 Std.
Pineapple passionfruit tart
4 Std. 30 Min
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Cherry and almond clafoutis pudding
3 Std.
Ricotta fruit tart
1 Std. 30 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Honey crème caramels
25 Std. 55 Min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min