Geräte und Zubehör
Blackberry meringue cake
Zubereitung 35 Min
Gesamt 3 Std. 55 Min
10 portions
Zutaten
Cake
-
unsalted butter for greasing
-
blanched almonds50 g
-
eggs 2 of the eggs separated4
-
unsalted butter softened200 g
-
self-raising flour200 g
-
milk100 g
-
caster sugar300 g
-
frozen blackberries defrosted150 g
-
cream of tartar1 pinch
-
flaked almonds2 tbsp
Filling
-
pouring (whipping) cream (see Tips)300 g
-
blackberry jam4 tbsp
-
pure icing sugar for decorating (optional)
-
frozen blackberries defrosted100 g
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
196.4 mg
Eiweiß
7.9 g
Brennwert
2539.6 kJ /
604.7 kcal
Fett
37.6 g
Ballaststoffe
2.8 g
gesättigte Fettsäuren
21.4 g
Kohlenhydrate
60.7 g
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