Lemon garlic salmon with green bean gremolata

Lemon garlic salmon with green bean gremolata

4.6 10 Bewertungen
Zubereitung 10 Min
Gesamt 2 Std. 25 Min
4 portions

Zutaten

Salmon
  • fresh boneless salmon fillets
    4
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger peeled and cut into pieces
    10 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    ½ bunch
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • honey
    10 g
  • sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Green bean gremolata
  • Parmesan cheese or pecorino cheese
    30 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    5 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • lemon peel only, no white pith
    1
  • water
    450 g
  • fresh green beans trimmed
    450 g
  • extra virgin olive oil
    3 tbsp
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • roasted pine nuts
    2 tbsp

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 3919.2 mg
Eiweiß 97.9 g
Brennwert 4783.5 kJ / 1143.3 kcal
Fett 79.1 g
Ballaststoffe 4.1 g
gesättigte Fettsäuren 14.6 g
Kohlenhydrate 14.5 g

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