Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
- 120 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
- 30 g masła
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 600 g wody
- 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 427 kJ / 102 kcal
- Eiweiß
- 1.7 g
- Kohlenhydrate
- 18.1 g
- Fett
- 3.3 g
- Ballaststoffe
- 3.1 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 menit
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min