Kompatible Versionen
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Pikante saus
- 2 rode paprika's, heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken
- 1 ui, gehalveerd
- 3 knoflookteentjes
- 40 g olijfolie
- 2 - 3 Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)
- 10 g verse rozemarijn, alleen de naaldjes
- 1 tl currypoeder
- 10 g vers geperst citroensap
- 40 g honing
- 1 tl zout
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 kip (ongeveer 1200-1500 g)
Aardappelen
- 500 g aardappelen, klein, ongeschild, schoongemaakt
- 10 g verse dille, grof gehakt
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken
- 2 - 3 snuifjes zout
Korianderdip
- 10 g verse korianderbladeren
- 1 knoflookteentje
- 50 g mayonaise
- 50 g Griekse yoghurt
- 20 g vers geperst citroensap
- 2 - 3 snuifjes zout
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
Grillen en montage
- vers korianderblad, voor de garnering
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Brennwert
- 3003.3 kJ / 717.8 kcal
- Eiweiß
- 46 g
- Kohlenhydrate
- 30.4 g
- Fett
- 45.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 13.3 g
- Ballaststoffe
- 4.4 g
- Natrium
- 796.8 mg
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