Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
TM6 TM5 TM31

Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip

( Keine Bewertungen )

Zutaten

Pikante saus

  • 2 rode paprika's heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken
  • 1 ui gehalveerd
  • 3 knoflookteentjes
  • 40 g olijfolie
  • 2 - 3 Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)
  • 10 g verse rozemarijn alleen de naaldjes
  • 1 tl currypoeder
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 40 g honing
  • 1 tl zout
  • 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 1 kip (ongeveer 1200-1500 g)

Aardappelen

  • 500 g aardappelen klein, ongeschild, schoongemaakt
  • 10 g verse dille grof gehakt
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
  • 2 - 3 snuifjes zout

Korianderdip

  • 10 g verse korianderbladeren
  • 1 knoflookteentje
  • 50 g mayonaise
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 20 g vers geperst citroensap
  • 2 - 3 snuifjes zout
  • 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper

Grillen en montage

  • vers korianderblad voor de garnering

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
717.8 kcal / 3003.3 kJ
Eiweiß
46 g
Fett
45.4 g
Kohlenhydrate
30.4 g
Ballaststoffe
4.4 g
gesättigte Fettsäuren
13.3 g
Natrium
796.8 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte