Curry potato soup
TM6

Curry potato soup

4.2 (11 Bewertungen)

Zutaten

Peeling potatoes

  • 700 g floury potatoes, unpeeled, fitting through hole in mixing bowl lid
  • 600 g water

Curry potato soup

  • 120 g onions, halved
  • 120 g carrots, cut in pieces
  • 2 garlic cloves
  • 30 g olive oil
  • 200 g bacon cubes (optional)
    oder 200 g sausage, sliced (1 cm) (optional)
  • 1 tbsp curry powder
  • 800 g water
  • 2 tsp vegetable stock paste, homemade
    oder 2 tsp chicken stock paste, homemade
  • 1 dried bay leaf
  • 1 tbsp dried marjoram
  • 3 allspice berries (optional)
  • 1 tbsp Dijon mustard
  • ½ tsp ground nutmeg
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 60 - 80 g cream, min. 30% fat
    oder 80 - 100 g coconut milk, canned
  • fresh parsley leaves, roughly chopped, to garnish
  • bread, cut in slices, for serving (optional)
  • cream, min. 30% fat, for drizzling

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
1227.3 kJ / 293.4 kcal
Eiweiß
4.9 g
Kohlenhydrate
37.7 g
Fett
14.7 g
gesättigte Fettsäuren
5.2 g
Ballaststoffe
6.3 g
Natrium
674 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte