Lemon meringue tarts
TM6 TM5 TM31

Lemon meringue tarts

4.5 (15 Bewertungen)

Zutaten

Lemon curd

  • 225 g sugar
  • 2 lemons, peel only, no white pith and juice reserved
  • 1 lime, peel only, no white pith and juice reserved
  • 5 eggs
  • 4 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
  • ½ vanilla bean, seeds only
  • 100 g salted butter, cut into pieces

Short crust pastry

  • 100 g sugar
  • 250 g plain flour, plus extra to dust
  • 100 g salted butter, cut into pieces
  • 2 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
  • 20 g cold water
  • 1 pinch sea salt

Swiss meringue

  • 180 g sugar

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
1717.9 kJ / 410.6 kcal
Eiweiß
5.8 g
Kohlenhydrate
59.9 g
Fett
17.3 g
gesättigte Fettsäuren
9.8 g
Ballaststoffe
1 g
Natrium
146.7 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte