Fraisier sponge
TM5 TM31 TM6

Fraisier sponge

4.0 (4 Bewertungen)

Zutaten

Sponge

  • butter, to grease
  • 6 eggs, separated, at room temperature
  • 115 g caster sugar
  • 70 g plain flour
  • 50 g vegetable oil

Vanilla diplomat mousse

  • 10 g titanium strength gelatine leaves
  • cold water, to soak
  • 330 g milk
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 60 g caster sugar
  • 25 g cornflour
  • 4 egg yolks (approx. 65 g)
  • 300 g thickened cream

Assembly

  • 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
  • 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
  • icing sugar, to dust
  • edible flowers, to decorate

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
1927.3 kJ / 458.9 kcal
Eiweiß
11.3 g
Kohlenhydrate
38.5 g
Fett
29.7 g
gesättigte Fettsäuren
13.4 g
Ballaststoffe
1.2 g
Natrium
100 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte