![Lamb rack with port sauce and parsnip purée Lamb rack with port sauce and parsnip purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F372CE8-0D18-4EB5-A7C6-125894975A61/Derivates/10712928fcb1ede6c11b08dfca229d2344eea511.jpg)
Kompatible Versionen
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
White balsamic reduction (see Tips)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Lamb rack
- 600 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g parsnips, peeled and cut into pieces
- 1 lamb rack, well trimmed and cut into two small racks
- 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 4 sprigs fresh rosemary
- 3 garlic cloves
- 100 g snow peas, ends trimmed
- 20 g olive oil
- 60 g Port
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 3467 kJ / 825 kcal
- Eiweiß
- 61.7 g
- Kohlenhydrate
- 31.4 g
- Fett
- 45.5 g
- Ballaststoffe
- 9.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 Min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Pork and gravy with red wine cabbage
1 Std. 10 Min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 Min
Venison Wellington
3 Std. 30 Min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 Min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Parsnip and bean mash
25 Min
Caramelised onion jam gravy
2hod. 5min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 Std.
Rosemary and eschalot gravy
30 Min