Gevulde kalkoen met veenbessensaus
TM6 TM5

Gevulde kalkoen met veenbessensaus

( Keine Bewertungen )

Zutaten

  • 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt

De kalkoen

  • 1 takje verse rozemarijn de blaadjes geplukt
  • ½ el zout
  • 3 el pindaolie
  • 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager

De vulling

  • 200 g wortel geschild, in stukken (3 cm)
  • 80 g ui gehalveerd
  • 60 g sneetjes toastbrood in 4 stukken gesneden
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 200 g diepvrieskastanjes ontdooid

De veenbessensaus

  • 80 g ui gehalveerd
  • 1 el boter
  • 300 g diepgevroren veenbessen ontdooid
    oder 300 g verse veenbessen ontdooid
  • 250 g water
  • 4 el suiker
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
  • ½ tl zout
  • 2 el porto rode of witte

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
722 kcal / 3025 kJ
Eiweiß
76.4 g
Fett
28 g
Kohlenhydrate
38 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte