Geräte und Zubehör
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
Zubereitung 30 Min
Gesamt 1 Std. 50 Min
4 portions
Zutaten
Marinated tofu
-
firm tofu cut into slices (approx. 1 cm)300 g
-
sesame oil2 tbsp
-
soy sauce2 tbsp
-
honey1 tsp
-
lemon juice1 tsp
-
brown sugar1 tsp
-
rice wine vinegar1 tbsp
-
dried chilli flakes½ tsp
Sweet and sour sauce
-
pitted prunes70 g
-
soy sauce40 g
-
rice wine vinegar30 g
-
water100 g
-
Chinese five spice powder (see Tips)1 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
sesame oil1 tsp
Vegetables and rice
-
celery cut into thin slices150 g
-
dried chilli flakes½ tsp
-
salt2 tsp
-
sesame oil plus extra for frying2 tsp
-
rice wine vinegar2 tbsp
-
brown rice200 g
-
water1200 g
-
vegetable oil1 tsp
-
carrot cut into slices250 g
-
white sugar½ tsp
-
fresh bean sprouts to serve
-
spring onion/shallot cut into thin slices1
-
Japanese pickled ginger to serve
-
sesame seeds to serve1 tbsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
2730.8 mg
Eiweiß
16.8 g
Brennwert
2189.2 kJ /
521.2 kcal
Fett
25.2 g
Ballaststoffe
10 g
gesättigte Fettsäuren
3.7 g
Kohlenhydrate
49.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Nourishing bowls
8 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Pea and garden mint fritters
25 Min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Rendang curry
30 Min
Buckwheat and mushroom quiche
29 Std. 20 Min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Soba noodle mee goreng
40 Min