
Geräte und Zubehör
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 5 Min
6 portions
Zutaten
Lamb burgers
-
fine burghul (see Tips)70 g
-
water , for soaking
-
lemon , zest only, no white pith1
-
fresh mint , leaves only4 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley , leaves only4 sprigs
-
eschalots (approx. 80 g)2
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil20 g
-
lamb mince500 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Harissa yoghurt dressing
-
fresh flat-leaf parsley , leaves only3 sprigs
-
fresh mint , leaves only2 sprigs
-
lemon juice20 g
-
Greek-style natural yoghurt200 g
-
harissa paste (see Tips)1 tbsp
-
salt½ tsp
Cooking and assembly
-
oil , for brushing
-
round bread rolls , cut into halves lengthways and toasted6
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
1855.9 kJ /
441.9 kcal
Eiweiß
27.5 g
Kohlenhydrate
43.5 g
Fett
16.4 g
gesättigte Fettsäuren
4.2 g
Ballaststoffe
4.5 g
Natrium
1041.1 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Barbecue
102 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland