Misosoep, sake zeevruchten en rijst
TM6 TM5

Misosoep, sake zeevruchten en rijst

( Keine Bewertungen )

Zutaten

  • 1440 g water
  • 300 g witte kortkorrelige rijst (bv. sushirijst), gespoeld en uitgelekt
  • 60 g Chinese kool in stukken (2 cm)
  • 100 g uien in dunne ringetjes (2 mm)
  • 40 g wortelen in dunne reepjes (2 mm)
  • 4 sneetjes kombu (ong. 2 cm elk) (optional)
  • 10 - 12 grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd (ong. 170 g)
  • 300 g schelpdieren schalen geschraapt
    oder 300 g verse mosselen schalen geschraapt en ontbaard
  • 250 g rauwe pijlinktvisringen
  • 75 g Japanse sojasaus (zie tip)
  • 60 g sake
    oder 60 g rijstwijn
  • 1 tl zout
  • 2 tl lichte sesamolie (10 g)
  • 80 g misopasta
  • 5 snuifjes wakame vlokken gedroogd
  • 200 g zijden tofu in blokjes (1.5 cm) (optional)

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
478 kcal / 2015 kJ
Eiweiß
30 g
Fett
7 g
Kohlenhydrate
71 g
Ballaststoffe
1.8 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte