Kompatible Versionen
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Eiweiß
- 46.1 g
- Kohlenhydrate
- 65.4 g
- Fett
- 6.5 g
- gesättigte Fettsäuren
- 1.7 g
- Ballaststoffe
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Thai noodle and seafood salad
50 Min
Miso chicken and rice
1 godz. 30 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Beef and coconut soup
30min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Tom kha prawns
25 Min
Miso salmon broth
40 Min
Curry laksa
45min