Mini Falafel with Beetroot Houmous
TM6 TM5 TM31

Mini Falafel with Beetroot Houmous

4.2 (26 Bewertungen)

Zutaten

Beetroot Houmous

  • 1 garlic clove
  • 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
  • 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 Tbsp tahini
  • 1 Tbsp water
  • 1 tsp ground cumin (optional)
  • 1 pinch fine sea salt, or to taste
  • 1 pinch paprika, for sprinkling

Falafel

  • 1 garlic clove
  • 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 tsp coriander seeds, lightly ground
  • 1 tsp cumin seeds, lightly ground
  • 1 Tbsp spelt flour
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 2 pinches fine sea salt, or to taste
  • 2 pinches ground black pepper
  • olive oil, for frying

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
530 kJ / 126 kcal
Eiweiß
3 g
Kohlenhydrate
9 g
Fett
7 g
Ballaststoffe
3 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 90 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte