![Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e46869fc47e1fcdd65e7210ca40c870b/Derivates/92ee0c95df6da68a57f52f28217ff186b7008452.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
oder 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Eiweiß
- 72.4 g
- Kohlenhydrate
- 54.4 g
- Fett
- 81.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 28.5 g
- Ballaststoffe
- 10.7 g
- Natrium
- 1208.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Steamed Sprouts and Cauliflower
20 Min
Baby-friendly Quinoa-coated Chicken Goujons with Homemade Tomato Ketchup
1h 20min
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45 Min
Ham, Egg and Chips
30 Min
Steamed Potato and Butternut Squash Pieces
25 Min
Pork Stuffing Balls
1h 5 min
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30 Min
Steamed Broccoli and Courgettes
15 Min
Baby-friendly Cheesy Tuna and Sweetcorn Pasta Salad
20 Min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50min