Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kikkererwten en pitabrood
- 2 knoflookteentjes
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- ½ theelepel zout, plus extra om te bestrooien
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen piment
- ½ tl gedroogde gemalen gember
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 - 2 snuifjes gemalen cayennepeper
- 60 g extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- 400 g witte kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
- 1 rode ui, (ca. 180 g), in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in plakjes gesneden
- 2 pita broden, (volkoren), in 8 driehoeken gesneden
Salade
- 150 g rode kool, in dunne plakjes gesneden
- 20 g rode wijnazijn
- ¼ rode ui, (ongeveer 60 g), in plakjes gesneden
- 2 tl sumak
- ½ gele paprika, zonder zaadjes en in plakjes gesneden
- 40 g extra vergine olijfolie
- 50 g citroensap
- 1 tl zout
- 50 g gemengde jonge bladsla
- 1 - 2 Libanese komkommers, in linten geschild
- 1 granaatappel, alleen de pitten (zie tip)
- 2 takjes verse munt, alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- 2 takjes verse bladpeterselie, alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Brennwert
- 2305.6 kJ / 549 kcal
- Eiweiß
- 13 g
- Kohlenhydrate
- 44.2 g
- Fett
- 31.7 g
- Ballaststoffe
- 17.3 g
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