Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
oder 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiweiß
- 5 g
- Kohlenhydrate
- 27 g
- Fett
- 17 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1h
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Sernik z rabarbarem
7hod. 30min
Ciasto makowe
1h
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min