Geräte und Zubehör
Ryż do sushi
Zubereitung 10 Min
Gesamt 1 Std.
1200 g
Zutaten
-
500 g ryżu do sushi
-
1300 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki cukru
-
4 łyżki octu ryżowego
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 100 g
Natrium
198.9 mg
Eiweiß
2.8 g
Brennwert
639.4 kJ /
152.8 kcal
Fett
0.3 g
Ballaststoffe
0 g
gesättigte Fettsäuren
0.1 g
Kohlenhydrate
33.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
SUSHI
10 Rezepte
Polen
Polen
Das könnte dir auch gefallen
Sushi temaki
1 Std. 30 Min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 Std. 45 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min