Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 430 - 440 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 6 jajek
- 200 g zakwasu na żurek
- 160 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 1203 kJ / 287.3 kcal
- Eiweiß
- 8.6 g
- Kohlenhydrate
- 18.9 g
- Fett
- 20.1 g
- Ballaststoffe
- 0.5 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30 min
Pasta z rzeżuchy
5min
Szołder (murzin) wielkanocny
2u. 45min
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
35 min
Babka mięsna
1h 30min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h