Geräte und Zubehör
Dim Sum 'Shao Mai'
Zubereitung 1 Std. 25 Min
Gesamt 2 Std.
40 pieces
Zutaten
-
carrot10 g
Shao Mai Dough
-
water50 g
-
plain flour180 g
-
egg1
Filling
-
pork belly, boned, skinless cut in pieces (3 cm)300 g
-
fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)15 - 20 g
-
fresh root ginger (optional) peeled, cut in round slices (2 mm)5 - 10 g
-
raw prawns, peeled fresh or frozen270 g
-
sugar1 Tbsp
-
light sesame oil2 Tbsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
cornflour1 tsp
-
vegetable oil for greasing
-
plain flour for dusting
-
water500 g
Schwierigkeitsgrad
aufwändig
Nährwerte pro 1 piece
Eiweiß
3 g
Brennwert
240 kJ /
57 kcal
Fett
3 g
Ballaststoffe
0.2 g
Kohlenhydrate
4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Great Taste On Every Level
72 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Soy Milk and Steamed Buns
1 Std. 30 Min
Prawn Dumplings
1 Std. 15 Min
Wonton Soup
1 Std.
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Mock Fin Soup
35 Min
Thai Prawn Patties
1 Std. 20 Min
Bulgur and Salmon Rolls
1 Std. 20 Min
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1 Std. 30 Min
Rice Cake with Sweet Azuki Bean Paste
8 Std. 30 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Green Curry Chicken
55 Min