Geräte und Zubehör
Leek and Potato Soup
Zubereitung 10 Min
Gesamt 40 Min
6 portions
Zutaten
-
leeks (white part only), cut in pieces350 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
unsalted butter diced30 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
potatoes peeled, cut in pieces250 g
-
water700 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
ground white pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
-
milk100 g
-
fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishingfresh chives (optional) finely chopped, for garnishing
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
415.8 mg
Eiweiß
2.3 g
Brennwert
663.2 kJ /
158.5 kcal
Fett
9.8 g
Ballaststoffe
2 g
gesättigte Fettsäuren
3.7 g
Kohlenhydrate
16.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Braised Red Cabbage with Grated Apples
1 Std. 15 Min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Versatile Chunky Soup
50 Min
No fail mash potato
20 Min
Leek and Potato Soup
40 Min
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30 Min
Smoked Salmon Pâté
5 Min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Red Pepper and Tomato Soup
30 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 Min
Cheese Sauce
15 Min