Leek and Potato Soup (TM5)
TM6 TM5 TM31

Leek and Potato Soup (TM5)

4.6 (508 Bewertungen)

Zutaten

  • 350 g leeks (white part only), cut in pieces
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
  • 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
  • 700 g water
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
    oder 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 1 pinch ground white pepper
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 100 g milk
  • fresh chives, roughly chopped, for garnishing
    oder fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
663.2 kJ / 158.5 kcal
Eiweiß
2.3 g
Kohlenhydrate
16.5 g
Fett
9.8 g
gesättigte Fettsäuren
3.7 g
Ballaststoffe
2 g
Natrium
415.8 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte