
Geräte und Zubehör
Classic lemon tart
Vorbereitung 20 Min
Gesamt 3 Std. 10 Min
8 portions
Zutaten
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
sea salt1 pinch
-
butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Filling
-
white sugar250 g
-
lemons zest only, no white pith3
-
eggs room temperature5
-
pouring (whipping) cream200 g
-
lemon juice (approx. 3 lemons)110 g
-
icing sugar to serve (optional)
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
492 kcal /
2066 kJ
Eiweiß
9.5 g
Fett
25 g
Kohlenhydrate
60 g
Ballaststoffe
1.3 g
gesättigte Fettsäuren
14.3 g
Natrium
83.3 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 Std. 30 Min
Pavlova
6 Std.
Lemon meringue pie
3 Std.
Profiteroles
2 Std.
Choux pastry
1 Std.
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Frozen mojito cheesecake
24 Std. 25 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Lemon tart
2 Std. 15 Min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Crème pâtissière
15 Min