Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

4.6 21 Bewertungen
Zubereitung 15 Min
Gesamt 30 Min
2 portions

Zutaten

Green salad
  • cucumber sliced (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rocket salad leaves
    40 g
  • fresh spinach leaves
    40 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 - 3 sprigs
    2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • red onion halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground coriander
    ¼ - ½ tsp
  • white vinegar
    1 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • sugar
    2 - 3 pinches
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Poached eggs and assembly
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic clove
    ½ - 1
  • Greek yoghurt
    250 - 300 g
  • salt
    4 - 6 pinches
  • eggs
    4
  • water
    1500 g
  • vinegar
    50 g
  • oil for greasing
    1 dash
  • butter
    3 tbsp
  • ground smoked paprika
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tsp
  • ground sumac (optional)
    ½ tsp
  • microgreens (optional)
    2 - 4 tbsp
  • white toast bread toasted, for serving
  • fresh dill leaves only, for garnishing

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 903.3 mg
Eiweiß 25.8 g
Brennwert 2769.8 kJ / 662 kcal
Fett 51 g
Ballaststoffe 3.5 g
gesättigte Fettsäuren 17.6 g
Kohlenhydrate 26.5 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen