Beef Wellington
TM6 TM5

Beef Wellington

5.0 (2 Bewertungen)

Zutaten

Beef Wellington

  • 795 g ossenhaas (2 stuks - 397,5 g / stuk)
  • 100 g extra vergine olijfolie
  • 60 g mosterd
  • 2 teentjes knoflook, geschild
  • 45 g sjalot, in stukken
  • 395 g verse bruine paddenstoelen
  • 200 g verse champignons de Paris
  • 1 tl zout, naar eigen smaak
  • ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
  • 5 takjes verse tijm, enkel de bladeren
  • 8 sneetjes Parma ham (± 100 g)
  • 85 g pâté, verzacht
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 1 tl fleur de sel

Saus

  • 30 g olijfolie
  • 30 g boter
  • 200 g ossenhaas, filet mignon stuk, in stukken (4 cm)
  • 12 zwarte peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 3 takjes verse tijm, enkel de bladeren, en iets meer om af te werken
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 755 g rode wijn, bv. Merlot of Cabernet
  • 500 g runderbouillon
    oder 500 g water plus 1 tl runderbouillonconcentraat
  • ½ tl zout
  • 2 el maïzena (zetmeel)

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
3012 kJ / 720 kcal
Eiweiß
37 g
Kohlenhydrate
17 g
Fett
49 g
gesättigte Fettsäuren
15 g
Ballaststoffe
3 g
Natrium
1510 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte